Picknicklocaties

1. Picknickservice in Grenspark Kalmthoutse Heide.

Alle locaties liggen op bestaande wandel- en fietspaden, sommige aan een begin- of eindpunt, andere er midden in, de ene in België, de andere juist over de grens in Nederland. Op sommige locaties staan piknickbanken voor de bezoekers van het natuurgebied.       

   

De locaties (klik voor meer informatie):

1: De Vroente, toeristische toegangspoort (B)

2. Parking Zuid Verbindingsstraat (B)

3. Parking Noord Verbindingsstraat (B)

4: Kortenhoeff (NL)


Als u een picknick wilt combineren met een wandeling of fietstocht in Grenspark Kalmthoutse Heide of ben je minder mobiel, kijk dan op de website www.grensparkkalmthoutseheide.com. We geven graag enkele tips.
 

2. Picknicken in de mooiste tuin van het dorp? Bezoek het Arboretum Kalmthout.


Het Arboretum van Kalmthout staat bekend om zijn unieke en gevarieerde plantenverzameling en geeft elk seizoen wat van zijn natuurpracht prijs.


Picknicken in het Arboretum kan het ganse jaar door van 10 tot 17 uur. We leveren de picknick in een kar in het Arboretum. Zo kan je zelf een mooie plek zoeken in de Rozentuin, in de Gloriëtte (overdekt) of aan het Vlinderpaviljoen(overdekt). In het Arboretum vind je verschillende zitbanken.


De toegang tot het Arboretum is niet inbegrepen. Kijk hier voor meer informatie over de tarieven. Tijdens grote evenementen in het Arboretum (plantendagen, tomatenfestival...) kunnen we om logistieke redenen geen picknicks leveren.3. Vogels en picknickers welkom in natuurgebied De Maatjes. Het natuurgebied van De Maatjes (Matjens in Nederland) strekt zich uit over het Belgische Kalmthout en  Wuustwezel en over het Nederlandse Achtmaal-Zundert. Het natuurgebied bestaat uit rietvelden, broekbosjes en natte weilanden en trekt vooral veel vogels (en natuurlijk ook picknickers) aan. Wandelknooppunten leiden je langs verschillende paden in het moerasrietlandschap.


Nabij het punt waar de drie gemeenten elkaar raken, is een 7 meter hoge uitkijktoren gebouwd.

De benaming 'de Klot' verwijst naar een klomp, een kluit veen of turf. Tussen de jaren 1250 en 1750 werd hier op haast industriële schaal turf ontgonnen. De turf werd afgevoerd naar Roosendaal, Bergen-op-Zoom, Antwerpen, ... Vanop de uitkijktoren kan je nog steeds turfrelicten in het landschap zien.


Vooral in het voorjaar trekt het gebied veel weidevogels aan. Honderden grutto's, wulpen, scholeksters en kievitten zijn er te bewonderen, evenals zomertaling en slobeend. Ook verschillende eendensoorten en broedvogels zoals de blauwborst, rietgors, nachtegaal, grasmus en kleine karekiet vinden er tijdelijk hun optrekje. De bruine kiekendief komt er heel het jaar voor, terwijl in de winter de blauwe kiekendief weer de aandacht trekt.


Neem zeker waterwerend schoeisel, een verrekijker en een vogelgids mee!Annemie Hendrickx

Zwanenberg 44

2920 Kalmthout

BE 0652.622.829