Picknicklocaties

1. Exclusieve picknickservice in Grenspark Kalmthoutse Heide.


Grenspark Kalmthoutse Heide stelt vijf locaties ter beschikking voor de Piknikfabrik.  Alle locaties liggen op bestaande wandel- en fietspaden, sommige aan een begin- of eindpunt, andere er midden in, de ene in BelgiĆ«, de andere juist over de grens in Nederland. Op sommige locaties staan piknickbanken voor de bezoekers van het natuurgebied. Per verkochte picknick doneren we 2,5 euro (kinderen 1 euro) aan het Grenspark Kalmthoutse Heide.       

   

De locaties (klik voor meer informatie):

1: De Vroente, toeristische toegangspoort (B)

2. Parking Zuid Verbindingsstraat (B)

3. Parking Noord Verbindingsstraat (B)

4: Kortenhoeff (NL)

5: Boswachtershuisje-Stappersven (B)


Als u een picknick wilt combineren met een wandeling of fietstocht in Grenspark Kalmthoutse Heide,  kijk dan hier voor meer informatie:

- Wandelen in het Grenspark

- Fietsen in het Grenspark

- Minder mobiel 

2. Picknicken in de mooiste tuin van het dorp? Bezoek het Arboretum Kalmthout.


Combineer je bezoek aan het Arboretum van Kalmthout met een lekkere picknick van de Piknikfabrik. Het Arboretum van Kalmthout staat bekend om zijn unieke en gevarieerde plantenverzameling en geeft elk seizoen wat van zijn natuurpracht prijs.


Picknicken in het Arboretum kan het ganse jaar door van 10 tot 17 uur. We leveren de picknick in een kar aan de ingang van de tuin. Zo kan je zelf een mooie plek zoeken in de Rozentuin of aan het Vlinderpaviljoen (overdekt). In het Arboretum vind je verschillende zitbanken.


De toegang tot het Arboretum is niet inbegrepen. Kijk hier voor meer informatie over de tarieven. Tijdens grote evenementen in het Arboretum (plantendagen, tomatenfestival...) kunnen we om logistieke redenen geen picknicks leveren.3. Vogels en picknickers welkom in natuurgebied De Maatjes. Het natuurgebied van De Maatjes (Matjens in Nederland) strekt zich uit over het Belgische Kalmthout en  Wuustwezel en over het Nederlandse Achtmaal-Zundert. Het natuurgebied bestaat uit rietvelden, broekbosjes en natte weilanden en trekt vooral veel vogels (en hopelijk ook picknickers) aan. Wandelknooppunten leiden je langs verschillende paden in het moerasrietlandschap.


Nabij het punt waar de drie gemeenten elkaar raken, is een 7 meter hoge uitkijktoren gebouwd.

De benaming 'de Klot' verwijst naar een klomp, een kluit veen of turf. Tussen de jaren 1250 en 1750 werd hier op haast industriƫle schaal turf ontgonnen. De turf werd afgevoerd naar Roosendaal, Bergen-op-Zoom, Antwerpen, ... Vanop de uitkijktoren kan je nog steeds turfrelicten in het landschap zien.


Vooral in het voorjaar trekt het gebied veel weidevogels aan. Honderden grutto's, wulpen, scholeksters en kievitten zijn er te bewonderen, evenals zomertaling en slobeend. Ook verschillende eendensoorten en broedvogels zoals de blauwborst, rietgors, nachtegaal, grasmus en kleine karekiet vinden er tijdelijk hun optrekje. De bruine kiekendief komt er heel het jaar voor, terwijl in de winter de blauwe kiekendief weer de aandacht trekt.


Neem zeker waterwerend schoeisel, een verrekijker en een vogelgids mee!